HTML

Marathon Jägerért

A 2010-es győri maraton teljesítése után jött 28 feles jéger. Aztán még 2 maraton, most pedig egy kicsit vadabb terv...

Friss topikok

17-19. hét - 30 km teljesítve, a finisbe fordultunk

2010.10.09. 23:52 Csabi (28)

Nos, közeledik a nagy nap, 4 hét múlva Marathon Jägerért. Az elmúlt hetek több szempontól is eseménydúsak voltak - ennek a blognak azonban a futás a témája, maradjunk tehát a kaptafánál.

A legfontosabb esemény két hete történt, lefuttam a 30 km-t, mégpedig 2:57:50-es idővel, amivel elégedett voltam. Íme egy kép a 7. km környékéről és egy a befutóról.

 

Lássuk a tapasztalatokat a szokásos formában:

  • Nem volt valami szuper futós idő, az eső végig szitált, ill. kb. 1 órán át ömlött is, valamint fújt a szél.
  • Szinte egyáltalán nem haltam meg, annyira voltam fáradt, mint a félmaraton után. Vitt a lábam előre, nem voltak holtpontok, és kb. egyenletesen mentek az 5:50 és 6:00 közötti kilométerek.
  • Mondhatni megéreztem a marathon szelét - és erejét. Láttam, ahogy az utolsó 10 km-en a marathonfutók dőlnek ki a sorból, és mivel egyrészt nem kevés ilyen volt, másrészt azt is gondolom, hogy azért ezek nagyrésze felkészült volt, szóval az utolsó 10 km tényleg nagyon durva lehet.
  • A hangulat most is rengeteget segített, szuper volt a közönség, a miliő. Volt kb. 10 olyan km (egy hosszú és két rövidebb rész), amikor egy fordító miatt szemben futottunk egymással, az megintcsak nagyon jó volt, lehetett figyelni az arcokat. Kijöttek a szüleim, Gabi, illetve a Lágymányosi híd környékén rámköszönt egy csajszi, aki nem tudom, ki volt. Ha olvassa ezeket a sorokat, legyen szíves világosítson fel.
  • A frissítés, mint múltkor is, profi volt, és nagyon látszott, mennyire hasznos. Rengeteget tud dobni az ember erején egy kis Powerade vagy banán.
  • Most nem volt bennem akkora versenydrukk, így a pulzusom is OK volt, 160-165 között mozgott, ami persze lehetett volna alacsonyabb, de nem volt vészes.
  • Hihetetlen őrült emberek vannak - futott Rubik-kocka, takarítónő, torta, görög katona, toltak tolószéket, babakocsit, infúziós állványt(!).
  • Míg a félmaratonnál azt éreztem, hogy szinte semmit nem kapunk a pénzünkért, itt nagyon gazdag ajándékcsomag volt egy tök profi futópólóval és egy baseball-sapkával. Gabi javaslatára mostanában abban futok fejpánt helyett, lényegesen civilizáltabb képet festek.
  • A fenti befutós képet Gabi módosította kicsit, az eredetieket itt és itt találjátok.

 

Végezetül néhány további tanulság az elmúlt hetekről:

  • Sajnos kezd hideg lenni. Egyelőre elég a síelős aláöltözet a mez alá, és nem fázom rövidgatyában, de alighanem a versenyig (és főleg a versenyen, november 7-én reggel 8-kor) szükség lesz a szuper kinézetű hosszú sztreccsgatyára - amit persze előtte néhányszor "be is kell majd törnöm".
  • Sajnos kezd hamar sötétedni. Manapság már nem nagyon tudok olyan korán hazamenni a melóból, hogy még világosban fussak - ez van, nincs mit tenni.
  • Múlt hétvégén egy horgászat alkalmával lakókocsikban aludtunk a talajmenti fagyban, és kicsit sikerült megfáznom. Már jövök ki belőle szerencsére, de jó lenne ezt mihamarabb letudni, jól hazateheti egy ilyen betegség a felkészülést.
  • Holnap futok még egy 20 km-t (Ürömre), aztán vége a hosszú távoknak, az utolsó 4 héten heti 3 futás lesz csak, és max. 15 km.

 

Drukkoljatok! :-)

5 komment

Címkék: 30 km

A bejegyzés trackback címe:

https://marathonjagerert.blog.hu/api/trackback/id/tr832359215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bék 2010.10.10. 17:50:39

Kíváncsi lennék, vajon az infúziós állvány célba ért-e? Gabi Photoshop-skilljei láttán nehéz lesz meggyőzni az olvasóközönséget, hogy a november 7-i maraton célfotóján szereplő óraállás és Csabi (lefutja) ábrázata valóban olyan fényes volt a valóságban is :)

Carbonaro 2010.10.10. 23:15:50

Én drukkolok!
Beszarás-behugyozás jó ez a blog! :DDDDDD

eszkis 2010.10.19. 22:58:37

neked megelőlegezem, hogy sikerült teljesítened a távot, de hogy áll a másik három betyár? vagy csak engem érdekel a jägerek sorsa?

Csabi (28) 2010.10.20. 00:55:27

@eszkis: Kösz a bizalmat, majd nyugtával... :-) A többieket szerencsére csak a blog nem érdekli, a jéger igen. Bár sajnos Tamás úgy fest nem fog tudni indulni a térde miatt, Zsolti és Marci rendületlenül edzenek és jó erőben vannak.

Te meg Öcsém élvezd Amerikát! :-) Csabi

T.M.I.P. 2010.10.21. 21:21:29

NaHelló!
Elolvastam MINDENT! És rájöttem, hogy szeretem Gabit! :)
Természetesen olvadok a büszkeségtől és nagyon szurkolok!

Pusz
süti beállítások módosítása